Profiteer van onze Dacia Dokker Leasedeal

WELKE LEASEVORM PAST BIJ JOU?

Wil jij weten welke leasevorm het beste bij jou past? Hier vind je gemakkelijk meer informatie over welke leasevorm het beste bij jou past. 

OPERATIONAL LEASE

Als je kiest voor operational leasing  is de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de auto en neemt zij alle risico's die hieraan verbonden zijn voor haar rekening. Aangezien het bezit van het object in handen is van de leasemaatschappij wordt de auto niet gezien als zijnde vreemd vermogen, omdat jij als klant slechts het recht tot gebruik van de auto hebt. In de praktijk betekent dit dat jouw vreemd vermogen vrij is om je te richten op jouw core business. De liquiditeit binnen jouw onderneming wordt dus niet beïnvloed door jouw autobezit. Je betaalt slechts de kosten van de auto!

Operationele risico's zoals de restwaarde, maar ook eventuele negatieve verschillen bij reparatie, onderhoud en banden zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Één van de voordelen van operational Lease is dat je een constante kilometerprijs betaald en deze bij normaal gebruik wordt gegarandeerd. Doordat het wagenparkbeheer wordt uitgevoerd door de leasemaatschappij is de laagst mogelijke kilometerkostprijs haalbaar. Dat is één van de redenen waarom ondernemers bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto veelal kiezen voor operational lease. 

Binnen de Indumij Groep is Niels van Doorn namens Indulease de specialiste in leasing. Ben je op zoek naar advies op maat of wil je een leaseofferte ontvangen lees dan snel verder op de speciale Indulease info pagina. Hier kun je ook een online leaseofferte voor jouw nieuwe Dacia aanvragen. 

 

 MAAK KENNIS MET INDULEASE 

 

DE VOORDELEN VAN OPERATIONAL LEASE T.O.V. FINANCIAL LEASE:

 

  • Geen vergroting van het vreemd vermogen van de klant
  • Risico's uitbesteed aan de leasemaatschappij
  • Laagst mogelijke kilometerkostprijs
  • Juridisch eigendom van de leasemaatschappij
  • Rentecomponent lager dan bij Financial Lease 

 

Bij Operational Lease zijn diverse varianten mogelijk, zoals open en gesloten calculatie of netto operationele lease: Bij een gesloten calculatie wordt een vast bedrag per maand gerekend, zonder dat afzonderlijke onderdelen van de kostprijs naderhand nog aangepast worden. Onder afzonderlijke kosten wordt gerekend: meer/minder kilometers en specifieke prijsstijgingen zoals motorrijtuigen belasting en verzekeringspremie. Bij open calculatie ontvangt de ondernemer vooraf een offerte met daarin de prijs van de verschillende onderdelen van het maandbedrag. Dit betaalt hij/zij gedurende het contract. Aan het einde van het contract wordt een eindafrekening gemaakt op basis van de werkelijke kosten.

 

FINANCIAL LEASE 

Bij Financial Lease is de auto jouw economisch eigendom en staat dus bij je op de balans. Hierdoor kun je, indien van toepassing, profiteren van alle bestaande afschrijvings- en investeringsregelingen. Aan het einde van de contractperiode wordt je door betaling van de laatste termijn ook juridisch eigenaar. Bij deze leasevorm bestaan de leasetermijnen alleen uit interest en afschrijving. Het onderhoudsrisico ligt niet bij de leasemaatschappij en ook alle kosten van het gebruik van de auto zijn voor jouw rekening. Financial lease is een leasevorm die wat meer flexibiliteit biedt.