Ontdek de Dacia Bi-Fuel bij Auto Indumij

Auto Indumij introduceert de Dacia Bi-Fuel 

Dacia rijden is altijd een slimme keuze. Je kiest immers voor een moderne, ruime en veelzijdige auto met een aantrekkelijke prijs. Om het autorijden nog voordeliger te maken introduceert Dacia de nieuwe Bi-Fuel modellen

De Dacia Duster, de nieuwe Sandero en de Sandero Stepway, zijn als voordelige Bi-Fuel leverbaar, waarmee je fors kunt besparen op jouw autokosten. Zo bespaar je bijvoorbeeld met de Dacia Sandero Bi-Fuel  al snel  € 400,- op jouw jaarlijkse autokosten! En dat voordeel wordt alleen nog maar groter als je meer kilometers rijdt. Benieuwd hoeveel jij kan besparen als je nu overstapt op de nieuwe Dacia Bi-Fuel. Bereken het heel eenvoudig via onze nieuwe online tool op Dacia.nl. Wil je eerst meer weten over de vele voordelen van Bi-Fuel. Lees dan snel verder.

 

BI-FUEL VOORDEELCALCULATOR

Dacia Bi-Fuel voordelen

Ontdek de voordelen van de Dacia Bi-Fuel

 

  • Grote actieradius
  • Extra comfort
  • Lagere CO2 uitstoot
  • Behoud kofferbakruimte
  • Lagere autokosten
  • Weggewerkte LPG aansluiting

 

 Meer weten over de nieuwe Dacia Bi-Fuel?  Onze verkoopadviseurs informeren je graag over de vele voordelen van LPG en de nieuwe Dacia Bi-Fuel modellen. 

Ja, ik wil meer weten over Dacia Bi-Fuel

Welke Dacia Bi-Fuel is jouw favoriet?

Welke Dacia Bi-Fuel is jouw favoriet? 

Nieuwe Sandero Bi-Fuel

Ontdek de nieuwe Dacia Sandero Bi-Fuel

Nieuwe Sandero Stepway Bi-Fuel

Ontdek de nieuwe Dacia Sandero Stepway Bi-Fuel

Nieuwe Duster Bi-Fuel

Ontdek de nieuwe Dacia Duster Bi-Fuel

Ontdek alle voordelen van de nieuwe Dacia Bi-Fuel

Ontdek alle voordelen van de Dacia Bi-Fuel modellen

Grote actieradius

Bi-Fuel rijden is eenvoudig. De auto start altijd op benzine en gaat naar verloop van tijd automatisch over op LPG. Dit heeft te maken met de buitentemperatuur en de motortemperatuur. De bruto tankinhoud van de LPG tank bedraagt 40 liter. Wanneer deze leeg is wordt automatisch overgeschakeld naar benzine. De combinatie van LPG en benzine levert je een gecombineerde actieradius op van wel 1000 kilometer.

Comfortabel rijden

De nieuwe Bi-Fuel techniek van Dacia biedt veel voordelen. Zo schakelt hij moeiteloos over van benzine naar LPG en merk je met het rijden op LPG geen verschil. De LPG installatie is de meest moderne G3 variant en voldoet aan alle strenge milieu- en veiligsheidseisen. De tank is op de plek van het reservewiel ingebouwd. Daardoor heb je bij de Dacia Bi-Fuel, in tegenstelling tot vele concurrenten, geen verlies van kofferbakruimte.

Bi-Fuel, goed voor milieu en portemonnee

De Dacia Bi-Fuel uitvoeringen hebben een lagere CO2 uitstoot dan vergelijkbare benzinemodellen. Beter voor het milieu en door de lager uitstoot heeft de Dacia Bi-Fuel ook een aantrekkelijke vanafprijs. 

Daarmee is Bi-Fuel rijden interessant voor iedereen. Of je nu veel of weinig kilometers rijdt. Al vanaf 5.000 kilometer per jaar bespaar je op jouw autokosten.   Op Dacia.nl staat nu een hele handige online tool waarmee je op basis van jouw kilometrage de besparing die je met jouw nieuwe Dacia Bi-Fuel kunt realiseren, online kunt berekenen. 

Bereken jouw voordeel

Bereken jouw voordeel

Dacia Nederland heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je jouw besparing heel eenvoudig kunt uitrekenen. Hoe meer je rijdt, hoe hoger je besparing. Al vanaf 5.000km per jaar bespaar je op je autokosten. Als je daarbij ook nog eens optelt dat het beter is voor het milieu, is de keuze voor een Dacia op LPG snel gemaakt.

 

Bereken jouw besparing

Meer weten over het rijden op LPG

Waarom rijden op LPG zo populair is?

Autogas (lpg) is bij Dacia al vele jaren een populaire brandstof. Er zijn veel redenen waarom men voor een auto op LPG kiest, Zo is LPG een zeer milieuvriendelijke manier van autorijden. Een auto op LPG stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan een benzinemodel.

Ook bij de nieuwe Dacia Sandero en de Sandero Stepway kiest Dacia met de Bi-Fuel modellen voor de mogelijkheid van LPG. In deze video van Dacia kun je uitgebreid kennismaken met de nieuwe Dacia Sandero Bi-Fuel en de voordelen van het rijden op LPG.

Vide Dacia Bi-Fuel

8 veelgestelde vragen over het rijden op LPG

8 veelgestelde vragen over het rijden op LPG

De 9 meestgestelde vragen over het rijden op LPG

Is LPG tanken veilig?

Waar. Er gelden strenge veiligheidseisen rondom LPG. Niet alleen het tanken is goed beveiligd, ook de LPG tank zelf en het transport van LPG wordt streng gecontoleerd.

Waar kan ik LPG tanken?

Er is altijd een tankstation in de buurt waar je LPG kunt tanken. In Nederland vind je bij ruim 1200 stations LPG. Voor het buitenland is er een speciale LPG gids verkrijgbaar waar alle stations in staan weergegeven.

Is LPG rijden alleen interessant voor de zakelijke rijder?

Met de huidige regelgeving profiteer je ook als particulier al heel snel van honderden euro's voordeel. 

Verlies ik kofferbakruimte door de LPG tank?

Bij de Dacia Bi-Fuel modellen wordt de LPG tank ingebouwd op de plaats van het reservewiel. De LPG componenten worden onder de motorkap ingebouwd. Zo behoud je de volledige inhoud van de kofferbak.

Is rijden op LPG beter voor het milieu?

LPG zorgt voor minder CO2 en NOx. Tot wel 74% minder ten opzichte van dieselvoertuigen! 

Is LPG tanken moeilijk?

Dacia heeft de vulopening van LPG handig achter het brandstofklepje weggewerkt. LPG tanken is eenvoudig. Je schroeft het verloopstuk erop , koppelt de LPG slang aan en kunt tanken. De pomp schakelt automatisch uit als de gastank vol is. 

Is rijden op LPG tanken gevaarlijk?

Nee, dat is zeker niet het geval. LPG voertuigen moeten aan zeer strenge eisen voldoen. De LPG tank heeft allerlei veiligheidsmechanismen waardoor gevaar haast uitgesloten is en de tank is qua constructie erg sterk. Rijden op LPG is dan ook zeker niet gevaarlijk. 

Moet je veel kilometers rijden om voordeel te behalen?

Het is juist dat LPG voordeliger is als je veel kilometers rijdt. Maar met de nieuwe Dacia Bi-Fuel bespaar je al vanaf 5.000km per jaar op jouw autokosten. 

Heeft rijden op LPG ook nadelen?

Echte nadelen zijn er niet. De overheid rekent een iets hoger tarief aan motorrijtuigenbelasting voor een LPG auto. Daarnaast is het verbuik op LPG iets hoger. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de lagere LPG prijs per liter aan de pomp.

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe Dacia Bi-Fuel modellen? Dat kan. Vul via onderstaande button ons info formulier in. 

Ja, ik wil meer weten over de Dacia Bi-fuel

Disclaimer

De berekeningen op deze pagina zijn indicatief en gebaseerd op de tool zoals afgebeeld op Dacia.nl. Basis is de gasprijs en de kosten van de houdersschapsbelasting op 26-5-2021. Alle info onder voorbehoud schrijf- en typefouten. Aan deze info kunnen verder geen rechten worden ontleend. Alle aanbiedingen onder voorbehoud goedkeuring directie Indumij B.V.