Auto Indumij en duurzaamheid

Duurzaamheid staat binnen Auto Indumij centraal

Terwijl bij veel autobedrijven het thema duurzaamheid beperkt blijft tot het  aanbieden van "Groene Labels"  vinden wij dat onze invloedsfeer veel breder ligt. Zo wordt binnen onze vestigingen op verschillende terreinen inhoud gegeven aan het thema duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is de dagelijkse bedrijfsvoering in de werkplaatsen. Zo werden bijvoorbeeld energiebesparende verlichting en duurzame afvalverwerking doorgevoerd en investeren wij ook in onze medewerkers middels cursussen op het gebied van MVO. Cursussen die overigens een goede voorbereiding bleken te zijn op het bepalen van het Certificaat Erkend Duurzaam. Auto Indumij is de eerste grote Renault en Dacia dealer die het Certificaat Erkend Duurzaam voor alle vestigingen heeft behaald. 

 

ERKEND DUURZAAM

Het Erkend Duurzaam programma is een initiatief van de diverse brancheverenigingen waaronder de Bovag en omvat een breed scala van onderwerpen gericht op duurzaamheid. Om het predikaat Erkend Duurzaam te mogen voeren dienen alle processen te voldoen aan de door het IvDM gestelde eisen. Aan de certificering gaat een uitgebreide scan vooraf, waarbij tal van bedrijfsprocessen worden getoetst. 

Bij Auto Indumij vindt u het thema duurzaamheid ook in alle Dacia vestigingen terug. Duurzaamheid is een vast onderdeel binnen de dagelijkse bedrijfsvoering.  Zo wordt er in verschillende Dacia vestigingen energiezuinige LED verlichting toegepast en monitoren wij het energieverbruik per vestiging middels een intelligent meetsysteem. Loop een keertje binnen in de Dacia showroom van onze vestiging in Dordrecht. Hier vindt u een goed voorbeeld hoe mooi inrichting met energiezuinige verlichting kan zijn.

Daarnaast hebben wij in onze inkoopvoorwaarden benoemd dat wij bij voorkeur zaken doen met leveranciers die net als Auto Indumij actief zijn op het gebied van duurzaamheid en MVO.

Vanzelfsprekend draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Elektrisch vervoer is net als leenfietsen bij de diverse Dacia vestigingen van Auto Indumij aanwezig.