De Dacia Duster viert zijn 10de verjaardag

10 jaar geleden werd de Duster onthuld in Genève

In de lente van 2010, precies 10 jaar geleden, werd de Dacia Duster voor het eerst onthuld op de Salon van Genève en werd vooral duidelijk dat SUV-rijden niet per definitie duur hoefde te zijn.

De Duster betekende voor Dacia een spectaculaire en blijvende doorbraak op de markt. Tot nu toe werden er wereldwijd ongeveer 3,1 miljoen Dusters verkocht.

De tweede generatie Duster kwam in 2018 op de markt en bevestigde het succes van dit model. Ook in de jaren erna blijft de Duster met stip het meest succesvolle Dacia-model in Nederland. 

Met de Duster heeft Dacia de SUV-markt op zijn kop gezet.  De Duster is een absolute bestseller geworden omdat hij de voordelen van een SUV combineert met een aantrekkelijke look en een aantrekkelijke prijsstelling. Precies daarom werden er sinds 2010 wereldwijd al ruim 3,1 miljoen exemplaren van verkocht. Vandaag is deze Duster ook de favoriet van ruim 10.000 klanten in Nederland. 

Tweede generatie Duster opnieuw een succes

Twee jaar geleden zette Dacia een belangrijke stap qua ontwikkeling met de lancering van de tweede generatie Duster die op bijna alle punten verder werd verbeterd. Naast de nieuwe motoren en het aantrekkelijke design onderscheidt de Duster zich nu ook op het gebied van comfort en luxe. Zo beschikken diverse uitvoeringen van de Duster over een volautomatische airco en het handige 360° camerasysteem.

Introductie 15th Anniversary modellen

Naast de tiende verjaardag van de Duster is er dit jaar nog meer te vieren. Want Dacia is 15 jaar in Nederland. Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We vieren het 15 jaar in Nederland dan ook op een bijzondere manier met de 15th Anniversary modellen. Deze rijk uitgeruste Dacia's tegen de beroemde scherpe Dacia-prijs zijn ook leverbaar voor de Duster en is vanaf nu bestelbaar bij Auto Indumij. 

Dacia 15th Anniversary

Ontdek de Dacia Serie Limitee 15th Anniversary

Ontdek de Dacia Duster 15th Anniversary

De Duster 15th Anniversary heeft een luxe uitrusting met o.a.;

  • Automatische airconditioning
  • MediaNav navigatiesysteem
  • Achteruitrijcamera + parkeersensoren
  • Ondersteuning Apple Carplay & Android Auto
  • 17" lichtmetalen velgen Maldive
  • Zuinige TCe 100 Bi-Fuel motor 

 

Meer info

Nieuwe Dacia Duster Bi-Fuel schot in de roos!

Met de introductie van de nieuwe 'Bi-Fuel'-motor voor de Duster biedt Dacia nu ook een extra mogelijkheid om op de autokosten te besparen. Deze nieuwe Bi-Fuel techniek biedt veel voordelen. Zo schakelt hij moeiteloos over van benzine naar LPG en merk je met het rijden op LPG geen verschil. De LPG installatie is de meest moderne G3 variant en voldoet aan alle strenge milieu- en veiligheidseisen. De tank is ingebouwd op de plaats waar normaal gesproken het reservewiel kan zitten. Daardoor heb je bij de Dacia Bi-Fuel, in tegenstelling tot vele concurrenten, geen verlies van kofferbakruimte. Meer weten? Op onze nieuwe Bi-Fuel infopagina vind je alle info. Info Dacia Bi-Fuel

Info Dacia Duster Bi-Fuel