15 jaar Dacia in Nederland

Dacia is 15 jaar in Nederland

Het merk Dacia kent een rijke historie. In Nederland maakte we voor het eerst kennis met Dacia in 2005. Toch is het merk al sinds 1966 actief. Onder licentie van Renault werden in Roemenië auto's gebouwd voor met name de Oost-Europese markt. 

Nadat Dacia in 1999 werd toegevoegd tot de Groupe Renault kreeg het merk een flinke kapitaalinjectie. De fabrieken werden gemoderniseerd en Dacia kon qua techniek putten uit de kennis en ervaring van Renault. 

In 2004 werd de eerste Dacia voor de West-Europese markt gepresenteerd, de Logan Sedan. In rap tempo veroverde het merk ook de West-Europese markt. Wist je dat de Dacia Duster in 2019 de best verkochte auto in Frankrijk was? 

Nu, 2020, is Dacia 15 jaar in Nederland. Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We vieren het 15 jaar in Nederland zijn met de 15th Anniversary modellen. Rijk uitgeruste Dacia's tegen de beroemde scherpe Dacia-prijs!

Bekijk de 15th Anniversary modellen

Dacia Logan (2005)

Dacia Logan 2005

In 2005 werd de eerste Dacia in Nederland voorgesteld. Het was de praktische Logan Sedan die precies voldeed aan het motto van Dacia: een degelijke, ruime gezinsauto tegen een budgetprijs!

Dacia Logan MCV (2007)

Logan MCV 2007

In 2007 werd het Dacia modellengamma uitgebreid met de praktische Logan MCV. Die wist een grote groep liefhebbers aan zich te binden vanwege zijn scherpe prijs en ongekende ruimte!

Dacia Sandero (2009)

Dacia Sandero 2009

Ook voor de Dacia liefhebber die een sportieve hatchback zocht, kwam het merk met een oplossing: de Dacia Sandero. Met techniek gebaseerd op de Logan sedan en de MCV, verpakt in een sportieve hatchback!

Dacia Duster (2010)

Dacia Duster 2010

Met de komst van de Dacia Duster kwam er echt iets los in Nederland. Voor een ongekend lage prijs reed men in een stoere SUV! Betrouwbaar, heerlijk "urban" en een hoge zit. Een schot in de roos en nog steeds is de Dacia Duster ongekend populair. 

Dacia Lodgy (2012)

Dacia Lodgy 2012

Voor de Dacia rijder die nóg meer ruimte nodig had, introduceerde het merk in 2012 de Dacia Lodgy. Leverbaar als 5 of 7 zitter. Ideaal voor grote gezinnen vooral door de enorme binnenruimte. Geleverd als benzine- en zuinige dieseluitvoering. 

Dacia modellen (2020)

Dacia Financieringsactie Auto Indumij

15 jaar na de eerste Dacia in Nederland is het merk Dacia uitgegroeid tot een begrip. Met een prachtig modellengamma en nog steeds volgens het motto: een ruime, betrouwbare auto tegen een bescheiden prijs!

De (Dacia) toekomst!

Dacia Spring showcar

De Dacia Spring is geheel ontworpen volgens de merkwaarden van Dacia: Duurzame mobiliteit voor iedereen zonder daarbij de kwaliteit en de betaalbaarheid uit het oog te verliezen. 

Particulier en zakelijk

Door het compacte formaat en lichte gewicht heeft de Dacia Spring een actieradius van meer dan 200 kilometer (WLTP) De Dacia Spring biedt tal van voordelen: de stilte, geen uitstoot en het fijne gevoel om iets goeds te doen. Daarnaast is de Dacia Spring uitermate geschikt voor deelautoinitiatieven. Media 2020 in showroom verwacht!

 

 

Dacia Spring Electric Showcare