KLuHV breidt floot uit met Dacia

Als Dacia dealer komen vaak op bijzondere plekken. Deze keer mochten we samen met Niels van Doorn van Indulease een nieuwe Dacia Dokker afleveren op wél een hele bijzondere locatie; Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht ( KLuHV) in het Brabantse Rijen. 

Indrukwekkende vloot historische vliegtuigen

De KLuHV is een volwaardig luchtvaartmuseum dat beschikt over een indrukwekkende vloot historische vliegtuigen die bestaat uit een  bijzondere collectie propeller vliegtuigen die ooit in dienst geweest van de Koninklijke Luchtmacht. Door de inzet van een enthousiaste club vrijwilligers met een niet aflatende passie voor het behoud van onze vliegende historie en die van de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder, blijft een belangrijk stuk nationaal erfgoed behouden. 

In het verleden heeft KLuHV een bijdrage geleverd aan meerdere speelfilms, waaronder ‘A bridge to far’, ‘Soldaat van Oranje’, de ‘Aanslag’ en ‘Zwartboek’. Verschillende vliegtuigen en vrijwilligers hebben in deze films gefigureerd. Daarnaast verzorgt de KLuHV op verzoek van de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage aan vele herdenkingen en luchtvaart evenementen. En liefhebbers van historische vliegtuigen kunnen hun hart ophalen in de nieuwe webshop met een fraaie collectie schaalmodellen, badges en speciale caps. 

ONTMOET DE WERELD VAN KLUHV

Vloot van KLuHV
Ontdek de vloot van KLuHV

De roots van Dacia in de vliegtuigindustrie

Wat veel mensen niet weten, is dat de roots van het merk Dacia ook in de vliegtuigindustrie liggen. De in 1942 in de regio Colibasi-Pitesti gebouwde IAR Aircraft fabriek, produceerde tot wel 600 vliegtuigmotoren per maand. Na de oorlog, werd de fabriek overgenomen door de Roemeense spoorwegen en later, in 1966, omgebouwd tot de eerste productielocatie voor Dacia. 

Veel Dacia nieuws in 2021

Het merk Dacia kan in haar inmiddels 55 jarig bestaan terugkijken op een scala van succesvolle modellen. Het verhaal begon ooit met de introductie van de Dacia 1100, die gebaseerd was op de R8 van Renault. Erg succesvol was de Dacia Logan die in Europa in 2006 werd geintroduceerd. Kort daarna volgde de Sandero, de Lodgy en de Dokker. 2021 wordt met de introductie van de nieuwe Sandero, de Sandero Stepway en de 100% elektrische Spring, voor Dacia een belangrijk jaar! 

 ONTDEK DE NIEUWE DACIA SPRING ELECTRIC

 

Veel Dacia nieuws in 2021

Dacia Spring Electric Showcare