Dacia productie

Dacia investeert fors in haar productiefaciliteiten. 

Dacia gaat flink investeren in zijn fabrieken en in de uitbreiding van het modellengamma. Algemeen Directeur van Dacia, Christophe Dridi, heeft dit bekendgemaakt. Zo bestaat er de kans dat de nieuwe Dacia Duster binnenkort wel eens gezelschap zou kunnen krijgen. Op zeer korte termijn wordt er namelijk 100 miljoen euro geïnvesteerd in de productie van nieuwe auto's.

Een groot deel van deze investering gaat naar de Roemeense Miovenifabriek, waar vorig jaar meer dan 313.000 Dacia's werden geproduceerd. Deze investering heeft als gevolg dat de productiecapaciteit op jaarbasis wordt verhoogd naar 400.000 Dacia's, wat meer dan 300 extra arbeidsplaatsen gaat opleveren. 

Gezelschap voor de Duster?

Naast de investeringen laat Dridi weten door het enorme succes van de Dacia Duster in 44 landen wereldwijd dit succes te willen doorzetten. Dat gaat wellicht gebeuren door enkele zussen voor de Duster te realiseren. Volgens Dridi moet hierbij gedacht worden aan de mogelijkheid dat we gaan kennismaken met een compactere of juist riantere variant van de cross-over. Ook klinken er geluiden dat er eerst een (ver)nieuw(d)e Sandero en Logan op de agenda staan. 

Dacia is ook gaan testen met een volledig nieuwe generatie Dokker. Echter is nog niet helemaal duidelijk welk platform er onder het koetswerk schuilgaat. In 2012 bracht Dacia de huidige generatie Dokker op de markt. De verwachting is dat de nieuwe generatie met een benzine- en dieselmotor beschikbaar komt. De nieuwe Dokker wordt niet voor volgend jaar op de markt verwacht.