Dacia onthult de ECO-G 100 motor op de Autosalon van Brussel

Dacia onthult de nieuwe 100pk Bi-Fuel motor op Autosalon 

Tijdens de Autosalon van Brussel heeft het merk Dacia de nieuwe motor gepresenteerd aan het publiek; een 100pk sterke benzinemotor, die binnenkort ook met LPG geleverd gaat worden. 

Deze Bi-fuel motor levert 100pk en  heeft een  koppel van maar liefst 170nm. Met zowel de benzine- als de lpg-tank vol lijkt met de nieuwe Dacia ECO-G 100 een actieradius van meer dan 1.000 km haalbaar. Het bi-fuel principe werkt met twee tanks; één voor benzine en een voor LPG. Daar merk je in de binnenruimte niets van want de LPG tank wordt op de plaats van het reservewiel gemonteerd waardoor de royale bagageruimte geheel in tact blijft, 

Wat is LPG ?

LPG staat voor ”Liquified Petroleum Gas” en is een brandstof die gemaakt is op basis van butaan en propaan onder druk, omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm om minder volume in te nemen. Het wordt gebruikt in de industrie en het transport omdat het zowel economische als ecologische voordelen biedt in vergelijking met benzine of diesel.

Hoe werkt het?

In de praktijk start de Dacia Bi-Fuel  gewoon op benzine. Na een korte opwarmfase wordt volledig automatisch overgeschakeld op LPG. Als bestuurder kun je zelf kiezen om weer op benzine of op LPG te rijden door een keuzeschakelaar op het dashboard. 

Zoals op al zijn producten geeft Dacia de volledige 3 jaar of 100.000km garantie op de Bi-Fuel motor. Bij het ontwerp is de motor afgestemd op het gebruik van LPG. 

Op LPG rijden biedt veel voordelen. 

De motor zal leverbaar worden in de Dacia Sandero, Logan MCV en de Dacia Duster. Prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Door een lagere uitstoot zal de BPM van de Bi-Fuel modellen op een lager niveau liggen wat de aanschafwaarde weer ten goede komt. Kies je voor de Bi-Fuel? Dan heft de overheid een iets hogere wegenbelasting. Dat verschil heb je echter snel terugverdiend door de lage LPG prijs aan de pomp. 

Als eerste op de hoogte van de nieuwe Dacia ECO-G

De nieuwe 100pk sterke benzinemotor zal leverbaar worden als de Dacia Sandero ECO-G, de Logan MCV ECO-G en de Dacia Duster ECO-G. Prijzen en het moment van introductie voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend maar wij verwachten binnenkort meer info hierover te kunnen publiceren.

Naar verwachting zal de BPM van de ECO-G modellen op een lager niveau liggen,  wat de aanschafwaarde zeker ten goede zal komen.

Meer weten over de Dacia ECO-G modellen?  Schrijf je via onderstaande button in  en wij je houden je graag op de hoogte! 

Ja, houd mij op de hoogte

 

Dacia Duster ECO-G