Nieuwe Dacia Spring Electric

EEN NIEUWE r-EV-olutie 

Dacia heeft de auto-industrie op zijn kop gezet met zijn economische model en zijn auto's. Zo zorgde de Logan bij zijn lancering in 2004 voor een democratisering van de nieuwe auto, schudde de Duster het SUV-segment door elkaar en staat de Sandero in Europa op één in de verkoop aan particuliere klanten. Het model kreeg onlangs een update en zet een nieuwe maatstaf voor de essentiële, eigentijdse auto.

Eerste 100% elektrische Dacia

Nu begint Dacia aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met de onthulling van zijn eerste 100% elektrische model. Het startschot voor Dacia's intrede op de markt van de elektrische stadsauto's werd in maart 2020 gegeven met de presentatie van de Dacia Spring Electric showcar.

Nieuwe elektrische mobiliteit

De productieversie van de nieuwe Dacia Spring Electric wordt leverbaar als reguliere versie, plus twee versies gericht op vormen van nieuwe mobiliteit: één voor de deelautomarkt, om het delen van een elektrische auto toegankelijk te maken voor iedereen, en een bedrijfswagenversie, de 'Cargo', voor uitstootvrije last mile delivery (in enkele specifieke landen).

De Spring Electric is revolutionair: de goedkoopste elektrisch aangedreven stadsauto op de markt maakt elektrische mobiliteit nog toegankelijker. De vernieuwende SUV-look gaat gepaard met buitengewoon veel binnenruimte, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een geruststellende actieradius. Een veelzijdige en praktische stadsauto.

Elektrische mobiliteit maakt steeds meer deel uit van ons dagelijkse leven. In Europa is een op de vijf elektrische auto’s een product van Groupe Renault. De Groupe Renault en de Alliantie zijn pioniers op het vlak van elektrische mobiliteit en hebben in tien jaar tijd wereldwijd een unieke ervaring opgebouwd. Meer dan 30.000 medewerkers kregen een specifieke opleiding over elektrische mobiliteit.

Dacia past de elektrische mobiliteit aan zijn filosofie aan om een moderne auto aan te bieden die voldoet aan de basisbehoeften: de Dacia Spring Electric is een compacte elektrische auto, ruim, robuust en voor een ongeëvenaarde prijs. De Spring Electric, de eerste stadsauto van Dacia, herschrijft de ‘conventionele' regels voor elektrische auto’s. De grote bodemvrijheid, brede wielkasten en dakrails dragen bij aan de stoere uitstraling van een auto die klaar is om de stadsjungle te trotseren.

SUV-LOOK

Zijn assertieve lijn heeft kenmerken uit de SUV-wereld, zoals de brede wielkasten, dakrails, de verstevigde constructie van de voorzijde, de skidplate achter en de grote bodemvrijheid (150 mm onbeladen). Met zijn stoere design heeft de Dacia Spring Electric een robuuste uitstraling. En het interieur van de Spring Electric biedt veel binnenruimte. En toch is dit een echte stadsauto: achter de imposante verschijning gaan beperkte afmetingen schuil: 3,73 m lang waarmee de Dacia Spring Electric ook in stedelijke omgevingen uitstekend tot zijn recht komt.

Begin 2021 bij Auto Indumij in showroom

De Dacia Spring Electric wordt in het voorjaar van 2021 bij Auto Indumij in de showroom verwacht. Wil je als eerste op de hoogte blijven van al het Dacia Spring Electric nieuws. Laat ons dat dan weten via onderstaande button. 

 

Ja, houd mij op de hoogte

 

Dacia Spring Electric opladen
Dacia Spring Electric in het wit