De Dacia Duster  als mountain rescuer

Sinds 2013 is Dacia partner van 3 bergreddingsverenigingen in Slovenië, Kroatië en Servië. Elk jaar worden door Dacia 3 Dusters belangeloos ter beschikking gesteld aan de hulpteams van de bergreddingsverenigingen. Hiermee kunnen uitrusting, reddingshonden, gewonden en overlevenden worden vervoerd vanuit ruige, vaak moeilijk bereikbare locaties. 

Dacia, partner van de Mountain Rescue Associations

De Dacia Duster is erg geschikt om onder verschillende omstandigheden te kunnen worden ingezet. Met zijn vierwielaandrijving, grote bodemvrijheid en gebruiksgemak is de Duster de ideale auto om te worden ingezet in onherbergzaam terrein.  Op elk terrein brengt deze robuuste SUV de rescue teams naar elke gewenste bestemming. Hij draagt dan ook niet voor niets het logo ‘Dacia, Proud sponsor of mountain rescuers’.

Reddingswerkers op pad in de bergen met de Dacia Duster

De Sloveense, Kroatische en Servische bergen ontvangen het hele jaar door veel bezoekers, vooral in de zomer. Toeristen en locals komen hier om hun batterijen op te laden en te genieten in de ongerepte natuur. 

De vrijwilligers van de MOUNTAIN RESCUE ASSOCIATIONS zijn experts  op het gebied van bergbeklimmen, speleologie, duiken en rotsklimmen. Zij zorgen met hun inzet en de Dacia Dusters het hele jaar door in Slovenië, Servië en Kroatië, voor adequate hulp bij eventuele ongevallen. 

In Slovenië zijn bergbeklimmen en wandelen erg populair tijdverdrijf. In 2020 werden de 430 vrijwillige reddingswerkers 485 keer opgeroepen, waarvan een derde betrekking had op mensen die verdwaald waren of vast kwamen te zitten.

De reddingsvereniging in Servië, bestaande uit 500 vrijwillige reddingswerkers, van wie 250 reservisten, wordt ongeveer 1500 keer per jaar opgeroepen. De meeste oproepen hebben betrekking op hulp aan gewonden op de skipistes. 

Het aantal bezoeken aan de bergen van Kroatië is verbazingwekkend: jaarlijks zo'n 600.000 mandagen wandelen in het hele land. De 700 vrijwillige reddingswerkers worden ongeveer 7.000 keer per jaar opgeroepen. Natuurrampen (overstromingen, aardbevingen, stormen en sneeuwlawines) vertegenwoordigen 15% van de oproepen.

8 jaar dienst zonder storingen

De Dacia Duster heeft de afgelopen acht jaar zijn dienst in Slowakije, Servië en Kroatië bewezen. De door Dacia beschikbaar gestelde Dusters worden hier elke dag door de reddingswerkers gebruikt om hulpmaterialen te vervoeren en om reddingswerkers met hun speurhonden naar de meest afgelegen delen van het land te vervoeren. 8 jaar dienst zonder enige storing.

Ontdek de nieuwe Dacia Duster bij Auto Indumij

De iconische SUV valt op niet alleen door zijn hoge mate van betrouwbaarheid op. Ook zijn stoere vormgeving, het moderne interieur en de uitstekende rijeigenschappen dragen bij aan de populariteit van de Duster. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is de Dacia Duster dan ook niet voor niets één van de populairste Dacia modellen.

Ook benieuwd naar de Dacia Duster?  Op onze speciale Dacia Duster modelpagina vind je alle info. 

Mountain rescue met de Dacia Duster